Porseleinen tegels zijn een soort keramische tegels die worden gemaakt van een fijner type klei en worden gebakken op hogere temperaturen dan gewone keramische tegels. Dit proces resulteert in een dichtere, minder poreuze en sterkere tegel die zeer duurzaam en slijtvast is. Porseleinen tegels hebben een lage waterabsorptie, wat ze bijzonder geschikt maakt voor zowel binnen- als buitentoepassingen, inclusief vochtige omgevingen zoals badkamers en zwembaden. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, afwerkingen en stijlen, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn voor verschillende ontwerpbehoeften.

Wat is het verschil tussen porseleinen tegels en keramische tegels?

Porseleinen tegels zijn dichter en minder poreus dan standaard keramische tegels, wat ze duurzamer en beter bestand maakt tegen vlekken en vocht. Ze hebben ook een lagere waterabsorptie, waardoor ze geschikt zijn voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Kunnen porseleinen tegels zowel binnen als buiten worden gebruikt?

Ja, porseleinen tegels zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen vanwege hun hoge dichtheid en lage waterabsorptie, waardoor ze bestand zijn tegen vorst en extreme weersomstandigheden.

Wat zijn de beste technieken om porseleinen tegels te snijden en te installeren?

Porseleinen tegels kunnen het beste worden gesneden met een natte tegelzaag uitgerust met een diamantblad om nauwkeurige en schone sneden te garanderen. Voor installatie is het belangrijk om een hoogwaardige tegellijm te gebruiken en de tegels goed te laten hechten door ze te kloppen met een rubberen hamer.